Atenţionările cu privire la limitele de viteză şi camerele care înregistrează viteza apar acum în aplicaţia Google Maps şi pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul acestui an, Google a anunţat că va afişa limitele de viteze pe parcursul navigărilor realizate cu Google Maps, o funcţie importată din Waze, altă aplicaţie de navigare a companiei, iar acum această facilitate ajunge şi în ţara noastră.

Limitele de viteză precum şi camerele radar fixe şi mobile sunt acum active în peste 40 de ţări, printre care şi România. Asta după ce în urmă cu câteva săptămâni a început activarea acestor funcţii pentru un număr limitat de ţări, printre care Statele Unite şi Marea Britanie.

Limitele de viteză vor lua forma unui indicator ce va fi afişat pe durata navigării în partea de jos a ecranului.

Camerele radar fixe şi mobile vor fi afişate atât pe Android, cât şi pe iOS dar, cel puţin deocamdată, doar pentru Android există opţiunea raportării acestora - doar utilizatorii cu smartphone-uri cu Android pot raporta camerele radar pe care le observă.

În afara raportărilor venite din partea utilizatorilor, în cazul camerelor radar, Google mai foloseşte şi fluxurile oficiale de informaţii, primite din partea autorităţilor.

Limitele de viteză şi camere radar sunt doar o parte dintre funcţiile pe Google are de gând să le aducă în Maps din Waze. Va urma implementarea avertizărilor şi raportărilor cu privire la diversele incidente de pe traseu, de la gropi, la echipajele de poliţie. Aceste funcţii sunt în prezent testate de Google, înainte de a fi lansate oficial în Maps.

Chiar şi cu aceste noutăţi, Waze rămâne o aplicaţie mult mai bună pentru navigarea auto cu un set de facilităţi superior, inclusiv modalitatea configurării celui mai rapid şi mai uşor traseu.

Google Maps, dincolo de funcţiile de navigare disponibile inclusiv pentru pietoni, transport în comun şi, în unele regiuni, biciclete, este o soluţie care se diferenţiază (şi monetizează) prin identificarea punctelor de interes, de la restaurante la hoteluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.