Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că este „clar” că nu va exista o renegociere a acordului Brexitului, în ciuda afirmaţiilor mai multor candidaţi din cursa pentru conducerea Partidului Conservator, aceştia afirmând că vor redeschide discuţiile cu Bruxelles-ul, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juncker se va întâlni cu Theresa May, cea care va fi înlocuită din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii după ce va fi ales un nou lider al Partidului Conservator, înaintea summit-ului UE de la Bruxelles de marţi.

Juncker a afirmat la Bruxelles înaintea summit-ului că opinia sa privind acordul Brexitului a rămas neschimbată: „Nu va exista o renegociere”.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel a declarat pentru BBC că o renegociere cu un nou premier britanic „nu va funcţiona”.

Mai mulţi candidaţi pentru conducerea Partidului Conservator au afirmat că vor încerca o renegociere. Boris Johnson a scris în The Telegraph despre ajungerea la „un acord bun” cu Bruxelles iar ministrul de Externe Jeremy Hunt a declarat pentru BBC Radio 4 marţi că doreşte să formeze o nouă echipă de negociatori.

Fostul ministru al Brexitului, Dominic Raab, care va candida de asemenea pentru funcţia de lider al Partidului Conservator, a afirmat că „va lupta pentru un acord mai bun cu Bruxelles în negocieri pentru a schimba detaliile privind soluţia de rezervă” pentru Irlanda de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.