Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că analizează dacă revine asupra deciziei de a renunţa la funcţiile pe care le deţinea în PSD. Ea susţine că este dreptul premierului Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară a PSD şi că apreciază faptul că Paul Stănescu a fost propus pentru poziţia de preşedinte executiv. "Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut, nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului", afirmă Firea, care le-a adresat o invitaţie "personală, prietenească" foştilor colegi să revină în PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul dintre CEX-urile de anul trecut, atunci când ca un gest de onoare mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov - doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului (...) Deocamdată am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii. (...) Cât despre posibile alte candidaturi, nu am discutat pentru că nu era nici locul, nici momentul", a declarat, marţi după-amiază, Gabriela Firea, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă.

Ea a reiterat că nu candidează la şefia PSD şi nici la preşedinţia ţării.

"În ceea ce priveşte conducerea actuală, susţin că este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară a PSD, ca preşedinte executiv, pentru că aşa scrie şi în statut şi aşa este şi normal, şi de asemenea susţin şi apreciez faptul că pentru poziţia de preşedinte executiv propunerea a fost ca domnul Paul Stănescu să preia această mare responsabilitate. Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut, nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului", a spus Firea.

Întrebată dacă ar trebui să revină şi alţi colegi în partid, Firea a spus: "Categoric da, le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEX-ul este cel care va decide până la urmă şi reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD, aşa este normal, domnul Marian Neacşu este un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari general, pe timpul domniei sale partidul a fost unit şi nu dezbinat, la fel domnul Mocioalcă, domnul Ţuţuianu şi ceilalţi colegi din partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat pe acea scrisoare".

"Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă pur şi simplu în partid, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi PRO România. Bineînţeles, aceasta este o dorinţă a mea, nediscutată cu ceilalţi colegi din Comitetul Executiv, este normal ca să existe nişte întâlniri în perioada următoare şi să se stabilească o strategie. Nu vreau să o iau eu înaintea deciziei lor, eu îmi exprim o opinie personală", a spus Firea.

De asemenea, întrebată dacă justiţia "a omorât" PSD, Firea a spus că au fost multe motive şi nu trebuie dată vina pe oameni care nu au considerat că PSD mai trebuie votat în număr mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.