Josefa Gonzalez Blanco, ministrul Mediului din Mexic, a fost obligată să demisioneze după ce a cauza întârzierea unui avion cu 38 de minute, fiind astfel în contradicţie cu promisiunile populiste ale preşedintelui de a conduce ţara pentru oameni, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Blanco urma să zboare de la Ciudad de Mexico la Mexicali, la graniţa cu SUA, vinerea trecută însă a întârziat din motive necunoscute.
 
Conform preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, ministrul a cerut apoi unui director al companiei aeriene de stat – cu care ar fi fost prietenă – să ţină la sol avionul pentru ca ea să poată ajunge.
 
„Au trebuit să o aştepte”, a afirmat Lopez Obrador, el descriind situaţia ca fiind „foarte regretabilă”.
 
Un pasager a documentat întârzierea pe Twitter, susţinând că zborul Aeromexico 198 urma să decoleze când pilotul a anunţat că trebuie să se întoarcă din cauza „unui ordin prezidenţial” pentru a lua încă un pasager. După ce Blanco s-a urcat la bord, pasagerul a fotografiat-o.
 
Ea a publicat apoi scrisoarea sa de demisie în care şi-a cerut scuze. 
 
„Nu există justificare. Adevărata transformare a Mexicului cere ca valorile dreptăţii şi corectitudinii să fie respectate”, a scris ea.
 
Într-o postare ulterioară pe Twitter, ea l-a absolvit de orice vină pe preşedintele Lopez Obrador: „Doar eu sunt de vină ... preşedinţia nu a intervenit deloc”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.