Nouă puncte de acces pentru 19 sectoare dedicate pelerinilor au fost stabilite pentru ziua de vineri, când Papa Francisc se va afla la Bucureşti unde va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala Sf. Iosif.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Catedrala Sf. Iosif, strada General Berthelot, strada Luterană, Piaţa Ateneu, Piaţa „George Enescu”, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă al României şi Calea Victoriei sunt sectoarele stabilite.

Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) a început duminică distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul „Papa la Bucureşti”, atât în format tipărit, cât şi electronic. Biletele oferă acces la pelerinajul organizat pentru Sfânta Liturghie prezidată de Sfântul Părinte Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif, vineri, la ora 18:10.

În zilele următoare, toţi pelerinii care s-au înregistrat pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare şi poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât şi electronică.

ARCB a publicat şi harta cu zonele de pelerinaj delimitate, precum şi regulile de desfăşurare a evenimentului. Harta este interactivă, fiind conectată cu Google Maps, astfel încât pelerinii vor putea localiza exact punctele de acces şi zonele amenajate ce le sunt repartizate.

Fiecare bilet emis are specificate informaţii personalizate cu privire la zona de pelerinaj alocată, precum şi despre punctele de acces şi intervalul orar în care fiecare pelerin trebuie să se prezinte pentru a putea intra în zona delimitată. În anexa ataşată comunicatului sunt detaliate toate sectoarele de pelerini, punctele de acces şi intervalele orare de acces.

Deoarece zonele amenajate nu comunică între ele, este foarte important ca fiecare pelerin să respecte întocmai instrucţiunile de pe biletul propriu şi să se prezinte la punctul de acces indicat. La punctul de acces se poate intra numai în intervalul orar specificat pe bilet, interval care a fost stabilit în funcţie de restricţionarea traficului din zona respectivă. Pelerinii sunt încurajaţi să folosească mijloacele de transport în comun, întrucât în zonă nu vor exista locuri de parcare disponibile.

La fiecare punct de acces, voluntarii evenimentului vor asista pelerinii pentru a trece prin protocolul de acces. Acest protocol presupune: un control de securitate efectuat de forţele de ordine care colaborează la organizarea evenimentului, primirea unor materiale informative şi îndrumarea către sectorul amenajat. În timpul controlului de securitate, este posibil ca pelerinilor să le fie solicitat un document de identitate. Este interzis accesul cu animale de companie.

Conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, pelerinii nu trebuie să aibă asupra lor umbrele sau alte obiecte contondente. Toate obiectele personale care prezintă un potenţial pericol vor fi reţinute în punctele de acces şi vor putea fi recuperate începând cu data de 3 iunie, de la sediul Centrului de Înscrieri ARCB, din strada G-ral. Berthelot, Nr. 19. De asemenea, nu sunt permise bagaje voluminoase.

Odată intraţi în zonele special amenajate, pelerinii vor avea acces permanent la următoarele facilităţi: toalete, coşuri de gunoi, puncte de prim ajutor şi alimentare cu apă. Sunt permise gustările la pachet şi apa, în cantităţi rezonabile. Toţi pelerinii sunt rugaţi să aibă o ţinută vestimentară decentă, în conformitate cu condiţiile meteo, şi un comportament adecvat acestui tip de eveniment.

Persoanele în vârstă şi bolnavii sunt rugaţi să aibă asupra lor tratamentele medicamentoase necesare şi să anunţe eventualele impedimente pentru o bună participare la eveniment. Persoanele cu dizabilităţi şi familiile cu copii mici care au anunţat că au nevoie de cărucioare sunt repartizate într-un sector special amenajat pentru acces, în limita spaţiului disponibil.

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil pe site-ul www.papalabucuresti.ro începând cu data de 29 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.