Un bărbat în vârstă de 24 de ani, suspectat că este ”autorul” atentatului cu colet-capcană de vineri, la Lyon, a fost reţinut luni în acest oraş şi a fost plasat în arest preventiv, a anunţat Parchetul Parisului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a fost arestat pe domeniul public, a precizat o sursă apropiată dosarului.

”Colet-capcană la #Lyon: un suspect tocmai a fost reţinut. Salut mobilizarea SDAT, a poliţiei judiciare din Lyon şi DGSI, cosesizate de secţia antiteroristă a Parchetului de la Paris. Acţiunea lor comună este determinantă”, a anunţat pe Twitter ministrul de Interne Christophe Castaner.

Explozia acestui colet-capcană în faţa unei brutării, pe o arteră pietonală comercială, în centrul Lyonului, s-a soldat cu 13 tăniţi uşor - nouă femei, inclusiv o fată în vârstă de zece ani, şi patru bărbaţi.

Imagini cu un suspect care circula pe o bicicletă, cu faţa mascată, au fost rapid difuzate de către autorităţi şi s-au găsit urme de ADN, neidentificat.

Potrivit unei surse apropiate dosarului există suspiciuni puternice potrivit cărora explozivul folosit a fost TATP (triperoxid de triacetonă), în cantitate mică. Comandouri jihadiste au recurs, la 13 noiembrie 2015, la acest exploziv artizanal foarte instbil.

Secţia antiterroistă a Parchetului Parisului a preluat ancheta vineri seara.

Procurorul Parisului Rémy Heitz a anunţat că ”mai multe zeci” de măturii erau ”în curs de exploatare”, cu scopul de a încerca să se facă lumină asupra acestui atac nerevendicat.

Ministrul Justiţiei Nicole Belloubet a subliniat vineri că este ”prea devreme” să se evoce ”un act terorist”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.