Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că analiza rezultatelor alegerilor trebuie făcută în Comitetul Executiv al partidului, că propune ca analiza pentru candidatul PSD-ALDE la Preşedinţie să fie între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea. Liviu Dragnea a spus că îi cere Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze sub nicio formă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu sunt nişte rezultate care să bucure PSD-ul, trebuie făcute analize foarte rapid şi foarte serios în partid şi am înţeles că un coleg de-al meu a avut o propunere. (...) Eu în viaţă mi-am asumat şi ce am făcut şi ce nu am făcut, şi la fel  voi face acuma, împreună cu colegii mei, dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook şi nici ascuns pe undeva în vreo ţară apropiată, ci într-o discuţie serioasă a Comitetului Executiv Naţional", a afirmat Dragnea, referindu-se la eventuala demisie a sa de la şefia PSD.

El a menţionat că a votat şi la referendum, întrucât nu este împotriva temelor de la referendum, dar "în societatea românească nu a existat o dispută pe lupta împotriva corupţiei".

"Este important dacă vreodată - dacă vreodată - vor veni la guvernare cei care au susţinut public acest referendum vor respecta ceea ce scrie acolo", a spus el.

Liviu Dragnea a mai spus că el nu a spus niciodată că vrea să candideze la funcţia de preşedinte al României: "Pe unii o să-i dezamăgesc, pe alţii nu, probabil. Eu nu am spus niciodată că vreau să candidez pentru funcţia de preşedinte al României, mi-au cerut-o mulţi (...)".

"Eu cred că PSD foarte curând trebuie să-şi desemneze un potenţial candidat, am înşeles că ALDE îl susţine pe domnul Tăriceanu, şi foarte curând trebuie să se facă această analiză care dintre cei doi potenţiali candidaţi de la ALDE şi PSD are cele mai mari şanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni”, a mai declarat Dragnea.

El a anunţat că propune ca analiza să se facă între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea şi că va solicita ca în a doua parte a lunii iunie să aibă loc un congres PSD.

"Din partea partidului nu hotărăsc eu, sper să particip la şedinţa CEX-ului când se va hotărî asta. N-am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ştiu dacă Gabi mai vrea după situaţia prin care a trecut", a afirmat Dragnea.

Dragnea a spus că îi cere Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze sub nicio formă.

"Îi solicit doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să nu carecumva să-şi depună mandatul, indiferent de presiunile şi ameninţările lui Iohannis şi poate şi ale altora pentru că programul de guvernare trebuie dus la capăt", a spus Dragnea.

Întrebat de ce Gabriela Firea şi nu el, Dragnea a răspuns: "Ca să candidezi trebuie să ai şi posibilitatea (...) Eu nu mă tem de nimic, dacă mă temeam eram preş, eram ghiocel, eram slugă, şi n-aveam nicio problemă acum, ca alţii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.