SpaceX a atras de la investitori fonduri în valoare de peste 1 miliard de dolari, în ultimele şase luni, în cadrul planurilor de lansare a serviciului de internet de mare viteză cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi, numit Starlink, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a atras 486,2 milioane de dolari printr-o ofertă de acţiuni, începând din decembrie 2018 şi alte 535,7 milioane de dolari prin intermediul unei alte oferte care a început în aprilie, potrivit declaraţiilor depuse la autoritatea de reglementare financiară.

Compania care produce şi lansează rachete spaţiale a amplasat 60 de sateliţi mici pe orbita joasă a Pământului, destinaţi noului serviciu de internet Starlink al lui Musk.

Antreprenorul miliardar consideră că serviciul de internet Starlink poate fi o sursă importantă de venituri pentru SpaceX, ale cărei venituri din servicii de lansare ar urma să atingă aproximativ 3 miliarde de dolari pe an.

Musk a declarat că va fi nevoie de încă 12 lansări de câte 60 de sateliţi, pentru ca aceştia să poată furniza servicii de internet la nivel mondial. În prezent, serviciul Starlink a fost autorizat doar în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.