Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, a anunţat că aplicarea ştampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu este motiv de anulare a acestora. Muhuleţ a precizat, duminică, faptul că Birul Electoral Central a primit mai multe sesizări cu privire la aplicarea pe prima pagină a ştampilei de control a secţiei de votare şi a transmis că acesta nu este un motiv de anulare a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare în orice altă poziţie decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate, deci acele buletine de vot ştampilate pe prima pagină sau în altă poziţie nu sunt buletine de vot nule şi şi nu vor fi anulate la numărare”, a anunţat, duminică, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, sunt nule doar buletinele de vot care nu au deloc ştampilă de control. De asemenea, sunt nule buletinele de vot de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ştampila "VOTAT" sau la care ştampila este aplicată pe mai multe patrulatere.

Dacă ştampila a ieşit din patrulater, dar intenţia alegătorului este clară, buletinul de vot nu este anulat.

Alianţa 2020 USR PLUS a sesizat că ştampila de control a fost aplicată greşit pe buletinele de vot pentru referendum în mai multe judeţe, dar şi în unele secţii de votare din Bucureşti, şi cere Biroului Electoral Central dispună măsuri pentru corectarea acestor situaţii şi pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.