Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a semnalat insistenţa operatorilor de tabletă din secţiile de votare în a-i determina pe români să nu se înregistreze la votul pentru referendum şi a cerut reprezentanţilor liberali din secţii să monitorizeze dialogul dintre aceşti operatori şi din cetăţeni, asigurându-se că nu sunt influenţaţi alegătorii să nu voteze la referendum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Al doilea lucru extrem de grav pe care îl semnalăm este insistenţa ilegală a operatorilor de tabletă în a-i determina pe români să nu se înregistreze la votul pentru referendum. În deciza Biroului Electoral Central, operatorii de tabletă trebuie să informeze cetăţenii că pot să voteze la ambele scrutine şi la alegerile pentru Parlamentul European şi la referendum.Nu trebuie să-i întrebe pe oameni, în mod insistent, dacă sunt siguri că votează la referendum. Nu trebuie să-i întrebe pe oameni dacă votează la referendum, nu trebuie să repete niciun fel de întrebare legată de referendum”, a declarat Orban, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a spus că are asemenea semnale din toată ţara şi a amintit operatorilor respectivi că împiedicarea dreptului la vot este o infracţiune gravă. 

“Avem semnale din aproape toată ţara, din aproape toate judeţele că există foarte mulţi operatori de tabletă din cadrul secţiilor de votare, care fac tot posibilul pentru a-i determina pe oameni să nu se înregistreze la votul pentru referendum şi aici, le atrag atenţia acestor operatori desemnaţi de AEP, o instituţie controlată de putere. A împiedica exercitarea dreptului de vot, constituie o gravă infracţiune”, a mai spus liderul PNL.

El a solicitat reprezentanţilor PNL din secţiile să monitorizeze dialogul dintre operatori şi din cetăţenii români veniţi la vot, asigurându-se că nu sunt influenţaţi alegătorii să nu voteze la referendum, iar în caz contrar să depună plângere penală.

“Am transmis reprezentanţilor noştri, în fiecare secţie de votare, să monitorizeze cu atenţie dialogul dintre operatorul de tabletă şi cetăţenii români veniţi la vot şi să se asigure că operatorii de tabletă nu influenţează alegătorii pentru a-i determina să nu voteze la referendum. În caz contrar, le-am solicitat tuturor delegaţilor PNL la secţiile de votare, să depună plângere penală împotriva operatorului de tabletă, să solicite preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare să determine operatorul de tabletă la un comportament corect, legal şi în conformitate cu decizia Biroului Electoral Central, iar în cazul în care, preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare refuză şi el să determine un comportament legal al operatorului de tabletă să iniţieze toate demersurile legale”, a explicat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.