Emmanuel Macron va organiza o proiecţie a filmului „Les Misérables”, după ce regizorul şi scenaristul Ladj Ly i-a sugerat să vizioneze filmul care a fost premiat la Festivalul de la Cannes de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama franceză, care abordează un subiect social sensibil, a fost recompensată sâmbătă seară la Cannes cu Premiul Juriului.

Ladj Ly a declarat, la conferinţa de presă care a urmat galei, că preşedintele Franţei a răspuns apelului său.

„I-am transmis un mesaj domnului Macron şi a răspuns că va organiza o proiecţie. Nu ştiu când şi unde, deocamdată”, a spus el.

Pe scena galei, Ladj Ly a dedicat trofeul „tuturor mizerabililor” din Franţa.

Următorul său proiect cinematografic este deja în pregătire, pentru că, a mai spus cineastul în cadrul conferinţei, „sper să revin la anul aici”.

„Les Misérables”, lungmetrajul de debut al lui Ladj Ly, care vorbeşte despre brutalitatea poliţiei, este o invocare a romanului lui Victor Hugo.

Din distribuţie fac parte Damien Bonnard, Alexis Manenti şi Djibril Zonga.

Stéphane a venit din Cherbourg pentru a se alătura Brigăzii Anticrimă din Montfermeil, un cartier din suburbiile Parisului. Îşi întâlneşte noii colegi de echipă, Chris şi Gwada, ale căror metode sunt, uneori, „speciale”, şi descoperă rapid tensiunile dintre diferite grupuri din zonă. Când o operaţiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează fiecare mişcare a lor.

Premiul Juriului a fost acordat anul acesta ex-aequo. Au fost premiate filmele „Les Misérables”, de Ladj Ly, şi „Bacurau”, de Kleber Mendonça Filho şi Juliano Dornelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.