Cel puţin 13 persoane au fost rănite vineri seara, într-o explozie a unui colet-capcană, în centrul oraşului Lyon, dintre care 11 sunt ”foarte uşor rănite”, declară o sursă din cadrul polişiei pentru Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe staţii de metrou au fost închise în apropierea exploziei, a anunţat poliţia pe Twitter.

Un bărbat era căutat de către poliţie.

Ar fi vorba despre persoana care a depus coletul, care circula pe o bicicletă.

Bărbatul avea faţa ascunsă, împiedicând astfel, pentru moment, identificarea sa precisă, au declarat surse din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Contactat de cotidian, viceprimarul celui de-al doilea arondisment din Lyon Aurélie Bonnet Saint-Georges a confirmat pista suspectului pe biciletă.

”Este un bărbat în vârsră de treizeci de ani, care a depus, cu faţa acoperită, o valiză, către ora locală 17.00 (18.00, ora României) pe rue Victor-Hugo", a declarat ea.

”Imagini de supraveghere video sunt pe cale să fie studiate de poliţia judiciară chiar în acest moment. poliţia le va recupera, de asemenea, pe cele de la hoteluri de pe stradă, pentru a reface traiectoria bărbatului anterior”, a adăugat viceprimarul.

Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a hotărât să se ducă la faţa locului.

Secretarul de stat de la Interne Laurent Nunez continuă să urmărească situaţia de la Place Beauvau.

Premierul Edouard Philippe a decis, după explozia de la Lyon, să-şi anuleze participarea la ultimul miting de campanie al listei majorităţii parlamentare în alegerile europene, prevăzut vineri seara.

”Având în vedere situaţia de la Lyon, premierul şi-a anulat prezenţa la Mutualité”, unde lista Renaissance ăşi ţine ultima mare reuniune publică, cu două zile înaintea scrutinului, a declarat anturajul premieruluipentru AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.