Un fost militar israelian, Assi Moosh, căutat la nivel internaţional sub acuzaţia că a înfiinţat în Columbia o reţea de prostituţie cu minori, a fost arestat la Lisabona, a anunţat Garda Civilă spaniolă, care a participat la operaţiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assi Moosh - care a intrat în Columbia în 2009, ca turist, şi a fost expulzat din această ţară în 2017 - conducea un hotel, la Taganga, pe malul Mării Caraibilor.

Presa locală l-a supranumit ”demonul din Taganga”.

Tineri, inclusiv minori, se prostituau cu clienţi ai hotelului, a acuzat joi, într-un comunicat, Garda Civilă, care evocă ”sclavia”.

Autorităţile columbiene au emis un mandat internaţional de arestare, prin Interpol, cu privire la trafic de persoane în scopuri sexuale, trafic de droguri şi spălare de capitaluri.

Potrivit Gărzii Civile, fostul militar, în vârstă de 45 de ani, s-a ascuns la Ibiza, în Baleare, iar apoi la Barcelona.

El a fost arestat miercuri, în Portugalia, având asupra sa documente israeliene false, într-o operaţiune a poliţiei portugheze, în cooperare cu Garda Civilă spaniolă şi polişia columbiană.

În decembrie, poliţia columbiană a anunţat o operaţiune împotriva unei structuri conduse de către Moosh, care a condus la arestarea a trei israelieni şi doi columbieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.