Partidul Muncii (Partij van de Arbeid, PvdA) olandez a obţinut o victorie-surpriză în alegerile europene, joi, în Olanda, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o surpriză pentru lista al cărei cap este vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, scrie Reuters.

Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD) al premierului Mark Rutte este creditat pe poziţia a doua, devansând cu mult Formului pentru Democraţie al naţionalistului Thierry Baudet.

Potrivit acestui exit-poll, realizat de Ipsos şi publicat imediat după închiderea secţiilor de votare de către radiodifuzorul olandez NOS, laburiştii sunt creditaţi cu cinci dintre cele 26 de mandate europene olandeze, iar formaţiunea lui Rutte cu până la patru mandate, relatează The Associated Press.

Două partide populiste sunt creditate cu patru mandate în total. - Formul pentru Democraţie (FvD), care participă prima oară în scrutinul european,  este creditat cu trei mandate, iar Partidul Libertăţii (PVV) al lui Gert Wilders cu unul - pierzând astfel trei din câte a avut în legislatura încheiată.

În acest sondaj, alegători din 35 de secţii de votare din întreaga ţară au fost invitaţi să repete votul pe un buletin-fantomă. Rezultatul a fost extrapolat în vederea unei imagini de ansamblu, cu o marjă de eroare de un mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.