Asociaţia ”Evoluţie în instituţie” anunţă că va face plângere penală pentru fals intelectual şi abuz în serviciu pe numele jandarmului care l-a amendat pe Ioan Duia, protestatar surdo-mut, pentru scandări la congresul PSD. Bărbatul a câştigat definitiv în instanţă anularea amenzii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ONG-ul nostru , Asociaţia „Evoluţie în instituţie”, a asigurat asistenţa juridică lui Ioan Duia şi celorlaţi aproximativ 30 de protestatari amendaţi la evenimentul organizat de PSD. Ioan Duia a primit un proces verbal de 2.000 de lei la Congresul PSD desfăşurat la Sala Palatului în martie 2018, pentru că a «scandat lozinci  împotriva Partidului». Cum a apreciat jandarmul că o persoană cu deficienţe de vorbire poate scanda lozinci? Şi de când apostrofarea politicienilor este interzisă într-o democraţie? Pentru că nu este de ajuns să anulăm un proces verbal de contravenţie când există astfel de derapaje din partea forţelor de ordine, vom face plângere penală pentru infracţiunea de fals intelectual (art. 321 din Codul penal) şi abuz în serviciu împotriva Maiorului Cătălin Petre Iordache, care are şi funcţie de Comandant de detaşament în cadrul Batalionului IV al DGJMB”, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Asociaţiei ”Evoluţie în instituţie”.

Potrivit acestora, ”membrii Batalionul IV sunt recunoscuţi opiniei publice prin apariţiile dese în care îl apără pe Liviu Dragnea în timpul vizitelor acestuia la DNA sau ICCJ, dar şi pentru abuzurile pe care le comit în rândul protestatarilor”.

”Ilegalitatea procesului verbal semnat de către Iordache reiese atât din descrierea faptei, cât şi din documentele depuse de Jandarmerie la dosar. Astfel, protocolul adunării publice nu este unul legal întocmit, întrucât îi lipsesc semnăturile Primarului General şi Secretarului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, declaraţia depusă la dosar este datată cu 8 martie, nu 7 martie, aşa cum impune legea (cu 3 zile înaintea desfăşurării adunării publice). Cum lui Liviu Dragnea îi place să fie înconjurat numai de susţinători, chiar dacă aduşi din teritoriu cu autocarul, forţele de ordine au amendat protestatarii pentru contramanifestaţie, deşi declaraţia initial era făcută doar pentru incinta Sălii Palatului, nu şi pentru exteriorul acesteia. Cum altfel să se apere în instanţă dacă nu cu un protocol făcut ulterior, fals, fără semnăturile necesare, dar în care apărea sintagma salvatoare „interiorul şi exteriorul Sălii Palatului”?”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Potrivit acestora, situaţia proceselor soluţionate definitiv este următoarea: 76% câştigate, 8% transformate în avertisment şi 16% pierdute.

Amenda primită de un bărbat surdo-mut la protestul din martie anul trecut, când a avut loc Congresul Extraordinar al PSD, a fost anulată definitiv de Tribunalul Bucureşti, care a respins apelul făcut de Jandarmerie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.