Partidul premierului ungar suveranist şi populist Viktor Orban, Fidesz, va refuza să facă parte, în viitorul Parlament Puropean (PE), din cadrul Partidului Popular European (PPE), dacă formaţiunea europeană se aliază cu partide ce susţin imigraţia, a declarat joi ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi sperăm ca PPE să revină la poziţia pe care o avea când am intrat noi (...). Dacă face alianţă cu partide proimigraţie, aceasta va fi, pentru noi, o linie roşie”, a ameninţat Peter Szijjarto, în marja unei reuniuni ministeriale a Consiliului OCDE, la Paris.

Tema imigraţiei domină campania în vederea alegerilor europene de duminică în Ungaria, în care Viktor Orban, care luptă neîncetat împotriva ”birocraţilor” de la Bruxelles, agită ameninţarea unei ”inundaţii musulmane” a Europei.

În faţa unei opoziţii împărţite, Fidesz este creditat pe primul loc în scrutinul european, cu aproximartiv 30% din intenţiile de vot.

”Pentru a-i reda Europei forţa, avem nevoie de state membre puternice, care să rămână credincioase istoriei lor religioase şi culturale”, afirmă Peter Szijjarto, un membru Fidesz.

Partidu Popular European (PPE), cea mai mare formaţiune în Parlamentul European în exerciţiu, a suspendat în martie partidul lui Orban, aflat la putere din 2010, sancţionând astfel ”derapaje” repetate ale liderului suveranist, mai ales pe tema migraţiei.

Din PPE fac parte, între alte formaţiuni, partidul francez Les Républicains (LR, opoziţie) şi Uniunea Creştin Democrată a cancelarului german Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.