O competiţie a filmelor de animaţie VR (realitate virtuală) va face parte din programul festivalului Animest, care va avea loc în perioada 4 - 13 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierile pentru noua secţiune tematică inclusă în programul celei de-a 14-a ediţii pot fi făcute până pe 20 iunie.

În plus, cineaştii care vor să îşi înscrie la Animest proiecte de scurt şi lung metraj mai au la dispoziţie o lună. Filmele - produse după 1 ianuarie 2018 - pot fi încadrate categoriilor lungmetraj, scurtmetraj international, film studenţesc, videoclip, scurtmetraj românesc şi minimest (scurtmetraje pentru copii).

Pentru al treilea an consecutiv, câştigătorul Trofeului Animest va intra automat pe lista lungă pentru o nominalizare la Oscar.

Animest este primul festival autohton care are această calitate oferită de Academia americană de film şi este, de asemenea, ambasadorul în România al premiilor europene de animaţie - Emile Awards.

Primele titluri şi evenimentele incluse în programul din acest an al festivalului vor fi anunţate spre sfârşitul verii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.