Radu Herjeu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, este acuzat de Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL, de servilism faţă de PSD, după ce a spus miercuri că preşedintele Klaus Iohannis a minţit când a susţinut că Liviu Dragnea a dat „ordin" primarilor să ignore referendumul din 26 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNA, „câinele de pază al PSD în spaţiul audiovizualului”, după cum a scris Ştirbu într-un comunicat remis joi News.ro, „a cedat în faţa adevărului spus verde-n faţă de preşedintele României şi anume acela că această instituţie a statului, la comanda lui Dragnea, boicotează consultarea directă a cetăţenilor pe tema justiţiei, neemiţând nicio decizie privind reflectarea în audiovizual a campaniei pentru referendum şi luând şi decizia de a nu recomanda televiziunilor să difuzeze spotul audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială”.

El atrage atenţia că membrii numiţi de PSD în Consiliu „s-au făcut auziţi prin vocea lui Radu Herjeu, un veritabil politruc, instalat în funcţie de partidul lui Dragnea pentru a-i sancţiona aspru pe toţi cei care îndrăznesc să atace partidul de guvernământ şi, pe de altă parte, pus să mângâie cu decizii şi avertismente blânde televiziunile de casă ale PSD care se şterg pe picioare cu Legea audiovizualului, scăzând astfel, pe zi ce trece, calitatea acestui serviciu public”.

„Un serviciu public trebuie să fie în slujba cetăţeanului, să aibă ca prioritate interesul public şi să asigure corectitudinea informării şi, în niciun caz, nu trebuie să fie ticsit cu oameni ca Radu Herjeu pentru care slugărnicia este un mod de viaţă”.

Ştirbu, preşedinte al Comisiei pentru cultură din Cameră, a continuat: „Românilor le-a fost în mod evident restricţionat accesul la  informare”. El a precizat că este „lamentabil” faptul că Herjeu a sărit „la gâtul preşedintelui României din postura de marionetă de partid”. 

Radu Herjeu l-a acuzat, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, pe preşedintele Klaus Iohannis că a minţit atunci când a susţinut că Liviu Dragnea, liderul PSD, a dat „ordin" primarilor să ignore referendumul din 26 mai şi îi cere să aducă dovezi în sprijinul afirmaţiilor făcute.

Herjeu a scris: „Toate televiziunile au avut deplină libertate de a organiza dezbateri electorale pe tema referendumului şi multe dintre ele au şi făcut-o. Aşa cum au avut deplină libertate de a difuza spoturi electorale de îndemnat lumea să voteze da/nu sau să boicoteze referendumul”.

El a afirmat că spotul Administraţiei Prezidenţiale cu privire la Referendum promovează o poziţie partizană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.