Prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, a oprit construcţia a trei blocuri într-un parc din Iaşi, după ce a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu local prin care se aprobă planul urbanistic zonal pentru construcţiile respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a anunţat, miercuri, că în urma sesizărilor depuse la Prefectură a dispus verificarea actelor care au stat la baza adoptării în Consiliul Local a planului urbanistic zonal din strada Oancea din municipiul Iaşi.

Hotărârea de consiliu respectivă viza construirea a trei blocuri în parcul din cartierul ieşean Tătăraşi.

"În urma controlului, inspectorii Inspectoratului Regional în Construcţii Nord-Est au constatat existenţa unei serii de abateri de la legislaţia în vigoare. Astfel, s-au constatat deficienţe legate de planşele din documentaţia urbanistică, de înălţimea maximă a clădirii, precum şi în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului local de urbanism. Ca urmare a sesizării IRC Nord-Est, Instituţia Prefectului - judeţul Iaşi a promovat acţiune la instanţa de contencios administrativ competentă împotriva HCL 96/2018, solicitându-se anularea acesteia ca nelegală", se arată într-un comunicat al prefectului de Iaşi, Marian Şerbescu.

El susţine că, până la decizia instanţei, hotărârea de consiliu este suspendată.

La rândul său, liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, unul dintre cei care au cerut implicarea prefectului de Iaşi în acest caz, a afirmat că este o victorie a cetăţenilor din zonă, după ce oamenii au protestat în mai multe rânduri şi au cerut ca parcul din Tătăraşi să nu fie distrus.

"Este o victorie salvarea zonei de promenadă Oancea, unde Prefectul a decis atacarea PUZ-ului prin care primăria a aprobat construcţia unei monstruozităţi urbanistice care ar fi distrus ireversibil această esplanadă folosită de mii de oameni. Anterior acestei decizii, am reuşit stoparea oricăror lucrări până la clarificarea unor aspecte de legalitate la emiterea documentelor de aprobare de către primărie. Acţiunea Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi demonstrează că am avut dreptate în aceste speţe şi confirmă că interesul ieşenilor era strivit de o conducere coruptă a Primăriei Municipiului Iaşi. Vom continua să amendăm toate derapajele administraţiei locale şi să punem presiune pe majoritatea toxică PSD-ALDE-Chirica să acţioneze în interesul cetăţenilor, nu în interesul camarilei imobiliare care a acaparat Primăria”, se arată într-un comunicat al liderului filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea.

Mai multe proteste au fost organizate în ultimele luni în cartierul ieşean Tătăraşi, oamenii fiind nemulţumiţi că Primăria şi-a dat acordul pentru construirea a trei blocuri în singurul parc existent în zonă. Pe Facebook a fost creat un grup al locatarilor din zonă, prin care oamenii erau informaţi zilnic despre deciziile Primăriei, dar şi ale constructorului, în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.