Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze, recompensat, duminică, la Festivalul de Film de la Cannes, cu un Palme d'Or onorific, a adus un omagiu publicului într-o scrisoare deschisă transmisă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A doua zi după acest Palme d'Or onorific, am avut dorinţa de a mulţumi tuturor celor care mi-au arătat într-un fel sau altul afecţiunea şi simpatia lor", a scris actorul în vârstă de 83 de ani. 

"Acum, când călătoria mea se apropie de final, vreau să le spun: am cunoscut atâtea pasiuni, atâtea iubiri, atât succese şi eşecuri, atât de multe controverse, atât de multe scandaluri, de afaceri tenebroase, atâtea amintiri, atâtea întâlniri ratate, întâlniri neprevăzute, atâtea suişuri şi coborâşuri, atunci când onorurile nu vor fi decât amintiri zadarnice şi îndepărtate, un singur lucru va străluci prin consistenţă şi longevitate: voi, doar voi", a adăugat actorul. 

"Vouă, celor care m-aţi făcut ceea ce sunt şi care veţi face ceea ce voi fi, trebuia să vă spun. Vă spun mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc", a afirmat emblematicul actor, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile, duminică, la Cannes, atunci când a primit Palme d'Or onorific. 

Cu o carieră de 62 de ani, Delon, un simbol al industriei cinematografice europene, a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Gabin, Lancaster, Montand, Sharif şi Ventura, Mireille Darc, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Ursula Andress şi Monica Vitti.

În vârstă de 83 de ani, cel mai recent film în care a jucat Delon este "S Novym godom, mamy!" (2012) şi este anunţat că va face parte din distribuţia "La maison vide", de Patrice Leconte, alături de Juliette Binoche.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.