Ministerul Justiţiei anunţă că s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul penitenciar privind plata drepturilor de natură salarială şi de asistenţă socială a personalului, în sumă de 80.972.000 de lei, în cadrul unui calendar de plăţi agreat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, au avut, miercuri, la sediul Guvernului, o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din penitenciare, fiind discutate problemele existente, în acest moment, în sistemul penitenciar, semnalate în discuţiile purtate, în ultimele săptămâni, cu ministrul Ana Birchall, precum şi soluţiile propuse, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au finalizat cu un acord încheiat între reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor privind plata drepturilor de natură salarială şi de asistenţă socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80.972.000 de lei, în cadrul unui calendar de plăţi agreat de comun acord.

De asemenea, s-a agreat constituirea unui grup de lucru care să analizeze şi să vină cu propuneri pentru modificarea şi completarea legislaţiei privind statutul şi activitatea personalului din sistemul penitenciar, precum şi continuarea unui dialog permanent.

"Mă bucur că astăzi am ajuns la un acord pentru implementarea soluţiilor identificate. Vreau să mulţumesc tuturor reprezentanţilor sindicatelor din sistemul penitenciar pentru excelenta colaborare de până acum. Până la urmă, avem un interes comun, constând în rezolvarea problemelor existente în sistemul penitenciar. Îmi exprim regretul că aceste probleme, deşi erau cunoscute de multă vreme, şi-au găsit rezolvarea abia acum. Apreciez încă o dată colaborarea cu reprezentanţii sindicatelor din aceste ultime săptămâni", a declarat ministrul Ana Birchall.

La întâlnire au participat, din partea sindicatelor, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Mihaela Neacşu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Şchiopu, preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, precum şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare a anunţat, în aprilie, declanşarea de proteste, mitinguri şi prin refuzul muncii suplimentare, care să ducă la blocarea activităţii în sistemul penitenciar. Sindicaliştii erau nemulţumiţi de diminuarea salariilor pentru majoritatea angajaţilor din sistemul penitenciar, cerând plata muncii suplimentare, acordarea de vouchere de vacanţă şi actualizarea normelor de hrană şi echipament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.