Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că este exclusă o apropiere a sa de preşedintele Klaus Iohannis, deşi a anunţat că va participa la referendumul iniţiat de acesta. Dăncilă spune că este ”o pistă falsă”, întrucât nu există premier căruia preşedintele Klaus Iohannis să-i fi cerut de mai multe ori demisia. De asemenea, Dăncilă spune că şeful statului continuă să vorbească zilnic despre eşecul guvernării, în ciuda cifrelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt un om care respectă partidul, respect linia partidului, iar modul  în care voi vota va fi conform acestor linii. Eu cred că niciodată nu am făcut notă aparte de linia partidului. Cred că este foarte important să merg pe acest drum. Faptul că merg la referendum, faptul că domnul preşedinte Tăriceanu a spus că nu merge, eu o să respect linia Partidului Social Democrat. (...) Ceea ce se va hotărî în partid, acest lucru îl va face şi preşedintele executiv premierul României”, adeclarat, miercuri, într-o intervenţie la Antena 3, Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă urmează calea lui Sorin Grindeanu şi a lui Mihai Tudose şi dacă există o apropiere a sa de preşedintele Klaus Iohannis, pe care participarea la fererendum l-ar favoriza, Dăncilă a spus: ”Exclus acest lucru. Cred că prin tot ceea ce am făcut şi prin poziţiile publice pe care le-am avut acest lucru nu poate fi luat în calcul.Ccred că nu a fost un premier căruia preşedinteleIohannis să-i ceară de mai multe ori demisia.  Cum să fie o apropiere, să luăm ultimul exemplu, summitul de la Sibiu, unde premierul nu a fost invitat cu toate că deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cred că nu este zi în care preşedintele Iohannis, cu toate că vede cifrele reale, să nu spună un eşec al Guvernului. Este exclus, iar cine vrea să ducă gândurile în această direcţie este o pistă falsă. Nu cred că prin tot ceea ce am făcut am dat vreodată vreun motiv care să ducă la concluzia că m-aş apropia de preşedintele Iohannis”.

Aceasta a expicat că a dorit o cooperare cu preşedintele, însă ”din păcate, cu preşedintele Iohannis nu s-a putut coopera”.

”Nu am putut cu coopera nici măcar pe preşedinţia Consiliul Uniunii Europene, care era un obiectiv de ţară. Ete exclus că aş putea să am o apropiere de preşedintele Iohannis”, a mai spus dăncilă, afirmând că este membru PSD de 25 de ani şi a urmat întotdeuna linia partidului.

”Am fost întotdeauna un om care a acţionat conform deciziilor partidului, dar eu cred că atunci când ai propria opinie, această opinie trebuie ascultată de ceilalţi şi să luăm împreună cea mai bună decizie”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Bacău, că va merge duminică, 26 mai, la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, pentru că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.