Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Suciu, a anunţat că la Timişoara va fi construit un nou stadion pe locul actualei arene pe care Consiliul Judeţean Timiş urmează să o demoleze, din toamna acestui an. Nou stadion ar urma să fie construit prin Compania Naţională de Investiţii şi va avea 32.000 de locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul Vasile Daniel Suciu a mers, miercuri, în vizită la Stadionul ”Dan Păltinişanu” din Timişoara.

Suciu a declarat că aşteaptă rezolvarea situaţiei juridice pe care se află arena. Mai exact, să fie transferaţi 5.000 metri pătraţi care apartin Primăriei Timişoara către Consiliul Judeţean, care are în gestiune Dan Păltinişanu. Apoi CJ Timiş să procedeze la demolarea stadionului actual, iar odată ce terenul va fi liber de sarcini, Compania Naţională de Investiţii să pornească demersurile pentru această investiţie la Timişoara.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local care privea reglementarea situaţiei terenului de sub Stadionul ”Dan Păltinişanu” însă a fost retras de pe ordinea de zi de marţi din plenul CLT de către primarul Nicolae Robu.

„Eu ştiu că ieri în şedinţa de Consiliu Local, trebuia să fie un proiect de hotărâre legat de cei 5.000 de mp pe care primăria trebuia să îi cedeze, să îi transfere, să reglementeze situaţia. Domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu ştiu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că voi veni eu la Timişoara. Aştept de la primar şi consilieri să rezolve această problemă. Cu preşedintele CJ Timiş am vorbit acest subiect, să adopte acea hotărâre de CJ, să demoleze stadonul, iar apoi CNI prin Ministerul Dezvoltării Regionale, va construi acest stadion. Lucrurile sunt simple, e un subiect care a trenat de prea multă vreme. Multă lume aşteaptă acest stadion. Oraşul Timişoara aşteaptă acest stadion. Aştept de la primarul Nicolae Robu să rezolve cei 5.000 mp şi în toamnă va fi demolată actuala arenă, eliberat terenul, iar CNI se va ocupa de reconstrucţie”, a declarat vicepremierul Vasile Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării a dat asigurări că noul stadion care se va ridica în locul actualei arene, va avea 32.000 de locuri şi va putea fi omologat pentru meciuri în cupele europene.

„Nu facem un stadion de 32.000 de locuri fără să fie omologat pentru UEFA. Şi sper ca tradiţia Timişoarei în fotbal să aducă şi să ofere astfel de meciuri aici. Imediat ce procedurile juridice, hotărârile de CLT şi CJT vor fi rezolvate, se face studiu de pre şi fezabilitate, apoi tema de proiect”, a spus Vasile Daniel Suciu.

Întrebat dacă un astfel de stadion ar putea fi realizat până în 2021, anul în care Timişoara va fi Capitală Culturală a Europei, Suciu a fost rezervat.

„Până în 2021, nu vreţi să vedem pe masă că fiecare îşi îndeplineşte partea? Nu vreau să dau termene nerealiste. Dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid, care se reconstruiesc pentru 2020… un termen realist este de doi ani de zile”, a spus vicepremierul.

La ieşirea de pe Stadionul ”Dan Păltinişanu”, ministrul Dezvoltării a fost aşteptat de activistul civic Cristian Brâncovan. Acesta i-a sugerat lui Vasile Daniel Suciu să facă o vizită şi la Spitalul Judeţean Timişoara, aflat în vecinătatea arenei sportive.

„Nu vă interesaţi de penitenciare! Veniţi să vedeţi şi Spitalul Judeţean! Credeţi că Timişoara nu are nevoie de un spital regional?”, i-a spus Brâncovan vicepremierului. Suciu însă nu i-a răspuns.

De la Stadionul ”Dan Păltinişanu”, vicepremierul a mers în comuna Dumbrăviţa unde a vizitat mai multe obiective realizate cu fonduri guvernamentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.