Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre va fi dus, marţi, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru confirmarea mandatului de arestare emis anul trecut în dosarul Polaris, în care Mazăre a fost condamnat, între timp, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii ICCJ au anunţat că este programată o şedinţă, de la ora 14.30, în Sala secţiilor unite, în dosarul 4453/1/2015.
 
Astfel, este vorba despre confirmarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mazăre în acest dosar, în 10 ianuarie 2018, când îi fusese înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, în lipsă însă întrucât el plecase din ţară.
 
În acest dosar, cunoscut ca dosarul Polaris, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat, în 3 mai 2019, la 9 ani şi 10 luni de inchisoare, în dosarul Polaris, decizia nefiind însă definitivă. În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.
 
Radu Mazăre mai are o condamnare de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, această decizie fiind definitivă.
 
Fostul primar al Constanţei se afla de aproape un an şi jumătate în Madagascar.

Miercuri, IGPR anunţa că Radu Mazăre va fi adus în ţară în 20 mai, fiind deja constituită o escortă, formată din poliţişti români, care să se deplaseze în Republica Madagascar, pentru preluarea sa.

Ministrul Justiţiei din Madagascar a confirmat pentru Ştirile ProTV că extrădarea lui Radu Mazăre era doar o chestiune de câteva zile.
 
Într-un interviu pentru Ştirile PRO TV, ministrul de justiţie din ţara africană a confirmat extrădarea. "El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, spunea Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar.
 
România TV relata, vineri seară, citând surse, că Radu Mazăre a evadat din închisoarea în care era reţinut în Madagascar, menţionând că nu sunt cunoscute detalii despre modalitatea de evadare.
 
"În referire la aspectele apărute în spaţiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internaţional Radu Ştefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliţiei Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens", a precizat Poliţia Română.

Luni seară, aeronava care îl aducea pe Radu Mazăre în ţară a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă”. Poliţia Română a anunţat ulterior că Radu Mazăre a fost predat reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi că misiunea de aducere în ţară s-a derulat fără incidente.

Radu Mazăre a fost dus apoi în Penitenciarul Rahova, unde va rămâne în carantină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.