Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că SUA „subestimează” puterea gigantului de telecomunicaţii şi că acest conflict cu Washingtonul era inevitabil în cursa „pentru a conduce lumea”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ren, vorbind după ce preşedintele american Donald Trump a declarat stare de urgenţă economică naţională pentru a submina eforturile globale ale Huawei cu privire la o implicare în reţelele 5G, a declarat pentru presa chineză: „Practicile din prezent ale politicienilor americani subestimează puterea noastră. Reţeaua 5G a Huawei nu va fi afectată. În ceea ce priveşte tehnologiile 5G, altora le va lua doi sau trei ani să ajungă din urmă Huawei”.

El a adăugat: „Ne-am sacrificat pe noi şi familiile noastre pentru idealul nostru, să fim în vârful lumii. Pentru a ajunge la acest ideal, mai devreme sau mai târziu va exista un conflict cu SUA”.

Google, divizie a grupului Alphabet, a suspendat unele afaceri cu Huawei, care implicau transferul de produse hardware şi software, cu excepţia celor care beneficiază de licenţe open source  o lovitură pentru compania chineză care a fost inclusă pe o listă neagră de către guvernul Statelor Unite.

Huawei Technologies va pierde imediat accesul la update-urile sistemului de operare Android, iar viitoarea versiune a smartphone-urilor sale din afara Chinei vor pierde şi ele accesul la aplicaţii şi servicii populare, între care Google Play Store şi aplicaţia Gmail.

Administraţia Trump a adăugat în mod oficial Huawei pe o listă neagră de companii, ceea ce implică restricţionarea imediată a afacerilor grupului chinez de tehnologie cu companii americane.

Pentru următoarele 90 de zile, Departamentul Comerţului din SUA va permite Huawei să achiziţioneze bunuri americane pentru a menţine reţelele actuale şi a furniza update-uri pentru dispozitivele Huawei existente.

„Pare că intenţia este să se limiteze impactul asupra terţilor care folosesc echipamente sau sisteme Huawei. Pare că încearcă să prevină o oprire totală a reţelelor”, a declarat avocatul Kevin Wolf, un fost oficial al Departamentului Comerţului.

Totuşi, Ren a precizat: „Licenţa temporară de 90 de zile nu are impact asupra noastră. Suntem pregătiţi”.

Serviciile secrete americane suspectează că Huawei este susţinută de armata chineză şi că echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru a-şi spiona adversarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.