Premierul Theresa May a anunţat că se pregăteşte să facă o "ofertă îndrăzneaţă" parlamentarilor, într-o ultimă încercare de a-i convinge să accepte acordul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un editorial apărut în Sunday Times, Theresa May afirmă că intenţionează să prezinte aleşilor britanici la începutul lunii următoare noua sa propunere, căreia i-a adus modificări în speranţa obţinerii unui vot favorabil. Deputaţii au respins de trei ori acordul negociat de May cu UE, a cărui dată a fost amânată de la 29 martie la 12 aprilie şi apoi la 31 octombrie.

"Cred în continuare că este posibilă obţinerea unei majorităţi în parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord", a scris Theresa May.

Şefa Guvernului britanic a asigurat că textul care va fi prezentat aleşilor reprezintă o "ofertă nouă şi îndrăzneaţă", cu un "pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul" Parlamentului.

Camera Comunelor a respins în trei rânduri ”acordul retragerii” regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), negociat de Theresa May cu Bruxellesul, ceea ce a condus la amânarea datei Brexitului, prevăzut în prezent până la 31 octombrie.

Guvernul a anunţat că urmează să supună încă o dată textul votului ratificării deputaţilor, în săptămâna care începe la 3 iunie. Însă conservatorii eurosceptici au anunţat deja că vor vota împotriva documentului.

Cu scopul de a încerca să-i convingă, Theresa May a anunţat joi că un calendar urmează să fie stabilit, după vot, în vederea alegerii unui nou lider conservator - după plecarea sa de la putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.