Contabilitatea este una dintre principalele piese de puzzle ale unei afaceri de succes. Daca este bine administrata din punct de vedere contabil, afacerea are toate sansele sa reuseasca pe piata, indiferent ca este piata din Romania, America, Olanda sau Japonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In ultimii ani, mai toate firmele au inceput sa se bazeze pe un program de contabilitate, lucru cat se poate de normal, in conditiile in care un astfel de program aduce zeci de avantaje:

  • Este mult mai exact in calcule;
  • Reuseste sa salveze in cloud toate datele, in asa fel incat sa fie sigure;
  • Poate sa administreze tot ceea ce se intampla din punct de vedere financiar in firma, inclusiv un imprumut de bani fara garantii (lån penge uden sikkerhed);
  • Este usor de folosit.

Desi programele de contabilitate sunt din ce in ce mai asemanatoare intre ele si ofera aceleasi mari avantaje, contabilitatea poate sa difere destul de mult de la o tara la alta, ceea ce face orice program sa necesite o adaptare la regulile pietei.

Care sunt particularitatile contabile in cele mai importante tari din lume?

1. Marea Britanie. Sistemul de contabilitate britanic trece printr-o reforma extrem de importanta, in incercarea de a se armoniza cu reglementarile si standardele internationale. Standardele de calitate din Marea Britanie sunt extrem de ridicate, contabilitatea bazandu-se pe integritate, competenta si transparenta. Foarte multi romani reusesc, insa, sa se integreze pe piata din Marea Britanie si sa inteleaga modul in care functioneaza sistemul. Gratie programelor contabile dezvoltate, toata partea financiara a unei firme din UK se deruleaza cat se poate de lejer. Istoria contabilitatii in UK incepe inca din secolul XIX si are o evolutie continua.

2. SUA. Pana nu demult, SUA a avut propriile reguli contabile, netinand cont de prolemele internationale. Contabilitatea din SUA este una prudenta, bazata pe principii cat se poate de stricte.

3. Olanda. In tara lalelelor, contabilitatea prezinta cateva paradoxuri destul de interesante. Sistemul contabil de aici este foarte permisiv, spre deosebire de cel din SUA, ceea ce face o multime de antreprenori sa isi indrepte atentia spre aceasta tara. Conform celor de la regnskabspiloten.dk, Olanda este una dintre tarile care a asimilat foarte rapid directivele europene si poate sa isi modifice intregul sistem foarte usor.

4. Spania. Contabilitatea in Spania are o istorie veche, insa obligativitatea ei este destul de recenta. In general, aceasta se bazeaza pe o puternica influenta franceza iar incercarile spaniolilor sunt intense pentru a asigura o compatibilitate foarte buna pentru toate situatiile financiare.

Contabilitatea difera destul de mult si in Japonia, Franta sau Germania. In Romania se incearca o adaptare cat mai rapida la normele europene. Chiar si un program gratuit de contabilitate pentru unic proprietar (gratis regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed) reuseste sa asigure instrumentele necesare pentru o contabilitate cat mai europeana si sa usureze foarte mult munca antreprenorilor.

Intr-un final, indiferent de tara, contabilitatea are un singur rol: usurarea muncii antreprenorilor si a persoanelor care se ocupa de administrarea financiara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.