Salvamontiştii au avut, în luna aprilie, 174 de acţiuni din care au fost salvate peste două sute de persoane. Un turist a murit pe munte în aprilie. Cele mai multe accidente, respective 121, s-au produs în afara domeniilor schiabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luna aprilie fiind o lună de tranzit între sezonul de iarnă şi cel de vară, caracterizată printr-o scădere majoră a afluxului turistic către domeniile schiabile şi o activitate relativ redusă în restul zonei montane, a permis asigurarea asistenţei de salvare montană la un nivel mediu, zilnic, un număr de 200 – 350 de salvamontişti aflându-se la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare a sporturilor de iarnă, în punctele medicale şi de intervenţie din cca 80 de posturi şi baze salvamont. În această perioadă salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 174 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 201 persoane”, au transmis, vinery, reprezentanţii salvamont România.

Sursa citată a precizat că 72 de persoane accidentate au fost predate, pentru transport de urgenţă la unităţile medicale de specialitate, serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 3 persoane elicopterului SMURD, iar 1 victimă serviciilor IML.

Din punct de vedere al localizării evenimentelor, 15 cazuri s-au înregistrat pe domeniile de practicare a sporturilor montane, 121 de cazuri s-au înregistrat în zona montană, în afară domeniilor schiabile, 33 de cazuri s-au prezentat direct la cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont, iar 5 cazuri s-au petrecut în locuri greu accesibile din afară zonei montane, structurile Salvamont fiind solicitate să intervină pentru soluţionarea acestora.

În cadrul celor 42 de structuri Salvamont din România, singurele structuri abilitate oficial şi care deţin personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană, activează un număr de circa 800 de salvatori montani atestaţi, dintre care aproape 350 sunt salvatori montani angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.