Regatul Unit a ridicat nivelul alertei cu privire la diplomaţii şi militarii săi în Irak, din cauza unor tensiuni cu Iranul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomaţii britanici şi familiile lor instalate în Arabia Saudită, Kuwait şi Qatar au fost îndemnaţi, de asemenea, la prudenţă, potrivit Sky News.

O purtătoare de cuvânt a Foreign Office nu a dorit să facă declaraţii cu privire la aceste informaţii pentru Reuters.

Statele Unite au dispus miercuri plecarea din Irak a unei părţi a personalului Ambasadei de la Bagdad şi Consulatului de la Erbil, afirmând că se teme pentru securitatea lor.

Această decizie a fost luată în urma unei vizite, săptămâna trecută, a secertarului de Stat Mike Pompeo la Bagdad şi în urma unor atacuri care au vizat în weekend nave în largul Emiratelor Arabe Unite (EAU), iar marţi a unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită. Washingtonul acuză Teheranul că se află în spatele acestor incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.