Un procuror italian a deschis o investigaţie pentru a afla dacă ministrul de Interne Matteo Salvini a folosit în mod nepotrivit fondurile statului prin faptul că a folosit o aeronavă a poliţiei în timp ce se deplasa în ţară pentru a promova candidaţii Ligii Nordului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul La Repubblica susţine că Salvini a petrecut doar 17 zile în 2019 în biroul său de la Ministerul de Interne şi că a folosit aeronave ale statului pentru a se deplasa în ţară în ultimele luni pentru a susţine candidaţii Ligii în alegerile locale, regionale sau europarlamentare.

Andrea Lupi, un procuror din Roma, a afirmat: „Am văzut rapoartele şi acum trebuie să aflăm dacă aeronavele au fost folosite pentru campanie. O astfel de investigaţie nu este neobişnuită. Am făcut la fel pentru (fostul premier) Matteo Renzi”.

Salvini, care este şi vicepremier, a negat acuzaţiile, susţinând că a zburat doar în scopuri oficiale.

„Nu a existat un abuz sau ilegalitate. Provoc pe oricine să demonstreze altceva. Sunt investigat pentru tot – răpire, rasism. Cred că italienii apreciază munca pe care o fac. În istoria Ministerului de Interne, cred că sunt ministrul care a cheltuit mai puţin”, a precizat el.

La Repubblica a informat că Salvini a participat la 211 evenimente politice în acest an. El susţine că preferă să fie printre susţinători decât la birou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.