Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a declarat, joi, la ieşirea de la audieri de la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, că SRI a fost implicat în identificarea, localizarea şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa, iar operaţiunea a fost considerată de succes şi reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile de aplicare a legii. "În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni", a precizat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pot să vă informez că SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa, a fost considerată o operaţiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare pe care am constatat, în timp, că deranjează foarte mult pe foarte multe persoane şi din acest punct de vedere toată lumea face eforturi disperate ca, practic, această cooperare să afecteze, într-un fel sau altul, capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE", a declarat Florian Coldea, la ieşirea de la audieri de la Secţia de investigarea a infracţiunilor din justiţie.

El a spus că, în ce o priveşte pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu a avut informaţii despre posibile infracţiuni.

"În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni sau cu privire la posibile date în acest sens. (...) Sper din tot sufletul că ar fi important să discutăm şi consider că era important să discutăm despre toţi cei care nu s-au implicat în aducerea lu' Popa în ţara noastră, toţi cei care după mai bine de zece ani nu au contribuit decisiv, aşa cum a făcut-o Serviciul Român de Informaţii, pentru a contribui, prin posibilităţile pe care le are, la efectuarea unui act de justiţie pentru cei peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de ron", a afirmat Coldea.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea s-a prezentat, joi, la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, unde a fost audiat timp de aproximativ patru ore în dosarul privind extrădarea fostului director FNI Nicolae Popa, în care este anchetată Laura Codruţa Kovesi.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
 
Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.
 
Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
 
Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.