Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons a fost vândută, miercuri seară, la Christie’s din New York pentru suma de 91,1 milioane de dolari, stabilindu-se astfel un record pentru o lucrare a unui artist în viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizată în 1986, sculptura din oţel inoxidabil care măsoară 104 centimetri, una dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului 20, a fost adjudecată contra unui preţ cu 20 de milioane de euro mai mare decât cel estimat, scrie Reuters.

În noiembrie 2018, pictura „Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)” (1972) a britanicului David Hockney a stabilit recordul de vânzare a unei lucrări de artă realizate de un artist în viaţă, cu 90,3 milioane de dolari.

Cât priveşte identitatea cumpărătorului „Rabbit”, aceasta nu a fost divulgată.

Lucrarea este a doua dintr-o serie de trei sculpturi realizate de Koons în 1986.

Vânzarea de miercuri vine după un alt record stabilit săptămâna aceasta. Marţi, tabloul „Meules” al lui Claude Monet - al patrulea scos la vânzare de la începutul acestui secol - a fost vândut la Sotheby’s din New York pentru 110,7 milioane de dolari. Acest preţ este un record pentru o lucrare a unui artist impresionist. Pânza de 72 de cm pe 92 cm face parte dintr-o serie pictată de Monet în timpul iernii 1890-1891 în casa lui din Giverny, în Normandia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.