Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în judeţul Prahova, că a văzut motivul invocat de preşedintele Klaus Iohannis pentru refuzul celor trei miniştri propuşi, dar apreciază că ţine de ”oportunitate” şi nu de legalitate cum ar fi trebuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum mă aşteptam, refuzul e bazat pe oportunitate,  şi oportinitatea este a primului ministru,  şi nu pe legalitate. Trebuie să inteleagă că fiecare trebuie să avem anumite atribuţii, trebuie să ne încadrăm în aceste atribuţii. Noi, ca lideri, ca oameni care conduc instituţia prezidenţială,  Guvernul,  trebuie să fim un exemplu pentru ceilalţi,  să respectăm legea. Deci eu cred că această motivare trebuia să fie pe legalitate şi nu pe oportunitate.  Oportunitatea este a primului ministru care îşi asumă buna funcţionare a Guvernului şi implicaţiile pe care le presupune acest lucru. Am mai văzut că domnul preşedinte nu a ratat ocazia de a pune iar la colţ Guvernul României”, a declarat, miercuri, în judeţul Prahova, Viorica Dăncilă, întrebată despre motivele invocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru refuzul celor trei miniştri propuşi.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dăncilă, trei scrisori în care motivează respingerea celor trei miniştri propuşi pentru Ministerul Justiţiei, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerul Fondurilor Europene. Şeful statului susţine că niciunul dintre cei trei candidaţi nu are experienţa necesară gestionării domeniului pentru care a fost propus.

Anterior, într-o declaraţie de presă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a trimis refuzul său scris pentru cele trei remanieri propuse în aprilie. Preşedintele a lansat un nou atac la adresa PSD, afirmând că, pentru acest partid e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Preşedintele a spus că, pentru că Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei, şi atunci, cum liderul PSD nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.