PSD afirmă că preşedintele Klaus Iohannis e supărat că României îi merge bine, reacţionând astfel la afirmaţiile şefului statului , care a lansat un nou atac la adresa partidului, susţinând că, pentru acest partid e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iohannis nu poate să facă diferenţa dintre un succes al românilor şi interesul său electoral. Chiar în ziua în care INS anunţă oficial că România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, Iohannis pretinde că guvernarea PSD nu ar fi făcut nimic bun! Preşedintele Iohannis mai uită sau ignoră şi faptul că PSD si-a exprimat public sprijinul faţă de referendum. În mod fals, încearcă să inducă ideea că sunt două feluri de români: unii care ar susţine şi unii care n-ar susţine lupta anticorupţie. În realitate toţi românii sunt de acord cu lupta anticorupţie, atât timp cât sunt respectate drepturile fundamentale ale omului", afirmă PSD, care consideră că ştirea reală a zilei este că România reuşeşte să obţină o creştere economică de 3 ori mai mare decât media Uniunii Europene.

Conform  social-democraţilor, acesta este un rezultat al  bunei guvernări care dă speranţe oamenilor că viaţa lor se va îmbunătăţi în următoarea perioadă. 

"Aşa cum în anii precedenţi PSD a mărit pensiile şi salariile, tot aşa vom lua măsuri ca roadele acestei creşteri economice să se regăsească şi de acum înainte, în viaţa şi buzunarele românilor. O temă reală care ar fi trebuit supusă referendumului este creşterea salariului minim pe economie. În urma unui astfel de scrutin ar înţelege şi PNL că majorarea salariului minim este esenţială pentru milioane de români şi nu se poate afirma niciodată că această măsură este antisocială şi antieconomică, aşa cum afirmă liberalii lui Orban", consideră PSD în comunicatul intitulat "Iohannis e supărat că României îi merge bine!".

În ceea ce priveşte remanierea guvernamentală, PSD afirmă că "miniştrii PSD care candidează la alegerile pentru Parlamentul European, au avut un comportament onest faţă de cetăţeni şi au evitat să amestece acţiunile  guvernamentale cu cele de campanie".

"În loc să critice PSD pentru acest lucru, Iohannis ar fi trebuit el însuşi să nu folosească funcţia prezidenţială pentru a crea un avantaj electoral PNL", conchid social-democraţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri a trimis refuzul său scris pentru cele trei remanieri propuse în aprilie. Preşedintele a lansat un nou atac la adresa PSD, afirmând că, pentru acest partid e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Preşedintele a spus că, pentru că Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei, şi atunci, cum liderul PSD nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană.

„Pesediştii nu au soluţii pentru România”, a subliniat Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.