Secretarul de Stat american Mike Pompeo a ajuns la Soci pentru întâlnirea sa cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo a aterizat la Soci marţi şi se va întâlni cu ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru ca apoi să discute cu Putin.

Pompeo şi partea rusă vor discuta despre cursa înarmării, Iran şi Siria, precum şi despre tensiunile din relaţiile ruso-americane.

Pompeo a amânat călătoria de la Moscova pentru a merge, în mod neaşteptat, la Bruxelles, întâlnindu-se acolo cu liderii UE pentru a-i informa cu privire la tensiunile cu Iranul.

Înainte să se întâlnească cu Pompeo, Putin va vizita o facilitate militară în sudul ţării, unde sunt fabricate cele mai moderne avioane militare ale Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskvo, a afirmat că este vorba de o vizită de rutină şi nu reprezintă „un mesaj” pentru nimeni.

Aceasta este prima întâlnire între oficiali americani şi cei ruşi după ce raportul procurorului special Robert Mueller a ajuns la concluzia că Rusia s-a implicat în alegerile americane prezidenţiale din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.