Premierul Viorica Dăncilă anunţă creşterea sprijinului pentru fermierii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar. "Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a spus, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, că în fiecare judeţ în care a fost în ultima perioadă s-a întâlnit cu oameni care lucrează pământul sau dezvoltă mici afaceri în sectorul agricol şi au discutat despre cum poate Guvernul României să sprijine în continuare acest domeniu.

"Astăzi venim cu măsuri de îmbunătăţire a două programe apreciate de agricultori. Vom creşte considerabil sprijinul pentru fermierii care cultivă usturoi de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, aşadar o creştere de 300 la sută. Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate. De asemenea, pentru producătorii agricoli susţinuţi prin programul de tomate, vom prelungi cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2019, termenul de valorificare a producţiei. Luăm aceste decizii pentru a veni în sprijinul producătorilor, iar în cazul tomatelor ţinem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din această primăvară", a explicat Dăncilă.

Premierul a menţionat că programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii se află în al treilea an de implementare, "asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate, începând cu luna mai până în luna decembrie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.