Scriitoarea irlandeză Sally Rooney a câştigat trofeul „cartea anului”, devansând-o pe Michelle Obama, la gala British Book Awards.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rooney, în vârstă de 28 de ani, a fost premiată pentru cel de-al doilea roman al ei, „Normal People”. Ea a debutat în 2017, cu volumul „Conversations with Friends”. Tânăra scriitoare a primit şi trofeul categoriei „cartea de ficţiune a anului”, potrivit BBC.

Juriul a apreciat cartea ca „excepţională” şi „profund emoţionantă”.

Cartea de memorii a fostei prime doamne a Statelor Unite, „Becoming”, a fost premiată la categoriile non-ficţiune şi audiobook. Volumul lui Obama, cel mai bine vândut audiobook din toate timpurile, a câştigat în faţa „Fire and Fury” a lui Michael Wolff.

Audiobookul, narat de autoare însăşi, s-a impus în faţa „Brief Answers to the Big Questions”, ultima carte a lui Stephen King, narată de actorul Ben Whishaw, şi „Lethal White” a lui Robert Galbraith, narată de actorul Robert Glenister.

Cel mai bun roman de debut a fost ales „Lullaby” al autoarei franco-marocane Leila Slimani, Lee Child a fost desemnat scriitorul anului, în timp ce Judith Kerr, ilustratorul anului.

Gala premiilor, denumite şi Nibbies, este organizată de The Bookseller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.