„Povestea prinţesei deocheate”, inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô”, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia şi scenariul de Silviu Purcărete, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a fost desemnat la Cluj-Napoca, cel mai bun spectacol la ediţia a 27-a a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această categorie au fost nominalizate şi spectacolele „Pădurea spânzuraţilor”, după Liviu Rebreanu, scenariul, regia şi universul sonor Radu Afrim, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, şi „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, UNTEATRU, Bucureşti

Pentru a 27-a ediţie a Galei premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Anul acesta, oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la sărbătoarea teatrului românesc.
Spectacolul este transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.