O iraniană a fost condamnată la zece ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de spionaj în favoarea Marii Britanii, a anunţat luni Teheranul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O iraniană însărcinată cu biroul iranian al British Council, care coopera cu agenţia britanică de informaţii, a fost condamnată la zece ani de închisoare, după ce a mărturisit fără ambiguitate”, a anunţat un purtător de cuvânt al sistemului judiciar, Gholamhossein Esmaili, citat de agenţia iraniană de ştiri Fars.

Potrivit lui Esmaili, aceată femeie era însărcinată cu proiecte de ”infiltrare culturală” în Iran. El nu i-a dezvăluit identitatea , dar a precizat că a fost sudentă în Marea Britanie înainte să fie recrutată de British Council.

British Council este agenţia culturală a Marii Britanii în străinătate.

Această femeie, a mai precizat el, se află în detenţie preventivă de peste un an. El nu a precizat dacă ea are şi naţionalitatea britanică.

Numărul arestărilor unor iranieni acuzaţi de săionaj a crescut, după ce liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a denunţat anul trevut ”infiltrarea” unor agenţi occidentali în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.