Festivalul de Film de la Cannes, care îl va onora anul acesta pe Alain Delon oferindu-i Palme d'honneur, a editat de asemenea un afiş cu chipul actorului, au anunţat organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, Festivalul are o mică particularitate. În afară de afişul oficial, reprezentând-o pe Agnès Varda pe cale de a filma, urcată pe spatele unui tehnician, un al doilea afiş va fi prezentat în timpul festivalului. 

Aşa cum a explicat Le Journal du Dimanche (JDD) duminică, Alain Delon, care va primi pe 19 mai un Palme d'honneur la Cannes, figura pe afişul oficial al celei de-a 72-a ediţii a evenimentului. Însă moartea cineastei Agnès Varda pe 29 martie a bulversat lucrurile şi ea l-a înlocuit pe Delon. 

Graficiana Flore Macquin a creat ambele afişe. Fotografia aleasă îl reprezintă pe Alain Delon în filmul lui René Clément, "Plein Soleil", din 1960.

Alain Delon va fi onorat la Cannes, după mai multe tergiversări. "El a ezitat mult timp, ne-a refuzat mult timp acest Palme d’Or pentru că el crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i onora pe regizorii cu care a lucrat", a explicat  Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului.

Actorul din "Ghepardul" (Palme d'or în 1963), va primi acest trofeu după Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda şi Jean-Pierre Léaud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.