Gara de Est (Keleti) din Budapesta se închide pentru mentenanţă timp de două săptămâni, începând de luni, 13 mai, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei feroviare de stat MÁV, citat de Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trenurile vor fi redirecţionate către şi dinspre alte staţii din capitală, iar autobuzele vor înlocui unele servicii. MÁV coordonează modificările traseelor împreună cu Centrul de Transport Public din Budapesta (BKK), pentru a se asigura că pasagerii pot efectua transferuri pentru a ajunge la destinaţie. Biletele de tren şi abonamentele vor fi valabile pe anumite linii de tramvai.

MÁV îşi informează pasagerii despre schimbări cu anunţuri şi online, precum şi cu ajutorul aplicaţiei smartphone Vonatinfo.

În cele două săptămâni, calea ferată va fi reabilitată pe întreaga reţea a staţiei, a anunţat MÁV. Platformele de pasageri vor avea un nou trotuar de asfalt pe întreaga lungime. Alte lucrări de întreţinere vor fi efectuate pe reţeaua de linii aeriene a întregii staţii, inclusiv la dispozitivele de siguranţă, sursa de alimentare şi iluminatul. Va fi instalat un nou panou de informaţii LED pentru pasageri. Vechile chioşcuri vor fi dezmembrate, iar băncile,  coşurile de gunoi şi semnele de informare a pasagerilor vor fi înlocuite.

Aproximativ 160.000 de pasageri cu bilete şi 11.000 de pasageri cu abonamente folosesc staţia Keleti în timpul unei perioade tipice de două săptămâni, potrivit estimărilor oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.