Mii de persoane au mărşăluit la Cardiff pentru a cere independenţa Ţării Galilor, în ceea ce organizatorii au descris ca fiind primul astfel de eveniment din istoria galezilor, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii protestatari au precizat că au fost susţinători ai independenţei toată viaţa iar alţii au afirmat că au fost convinşi de Brexit şi austeritate. Un sondaj recent pentru ITV Wales a arătat că 12% din populaţie susţine autonomia.

Marşul s-a încheiat cu intonarea imnului naţional iar Adam Price, liderul partidului naţionalist Plaid Cymru, a declarat că problemele galezilor ar putea fi rezolvate mai uşor dacă deciziile ar fi luate de galezi.

„Pentru mulţi ani, dorinţa noastră de a vedea o Ţara Galilor independentă a rămas una distantă. Dar lucrurile se schimbă, marşurile sunt din ce în ce mai amplei iar vocile mai puternice”, a afirmat el.

„Zeci de ani de neglijenţă din partea Westminster au rezultat în sărăcie şi investiţii insuficiente. O treime din copiii noştri trăiesc în sărăcie şi trebuie doar să vă uitaţi la haosul Brexitului ca să vedeţi că Westminster nu este potrivit pentru a guverna sau reprezenta Ţara Galilor”, susţine Price.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.