Bienala de Artă de la Veneţia s-a deschis pentru public sâmbătă, marcând prima zi din cele şase luni în care vizitatorii pot admira cele mai noi tendinţe în arta contemporană, anunţă DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la 24 noiembrie, opere semnate de 80 de artişti pot fi descoperite sub motto-ul "May You Live in Interesting Times". 

Lituania a fost premiată cu trofeul pentru cea mai bună contribuţie naţională. 

Trofeul Leul de Aur pentru cel mai bun participant a fost acordat regizorului american Arthur Jafa pentru videoclipul său "The White Album", despre rasism şi violenţă în mediul online. 

Doi artişti germani au câştigat premiul Leul de Aur la ediţia din 2017. 

Pavilionul Albaniei
Pavilionul Albaniei

Americanul Ralph Rugoff este curatorul expoziţiei de artă contemporană.  

Pavilionul Republicii Kosovo
Pavilionul Republicii Kosovo

Juriul este condus de Stephanie Rosenthal, care este managerul spaţiului expoziţional Martin-Gropius-Bau din Berlin. 

România participă la cea de-a 58-a Expoziţie Internaţională de Artă - La Biennale di Venezia cu lucrări ale artiştilor Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălţianu şi Miklós Onucsán. "Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei/ Unfinished Conversations on the Weight of Absence" s-a deschis în 9 mai, la Pavilionul României din Giardini della Biennale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.