Primarul General Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Roxana Wring şi Nicuşor Dan, considerând că i-a fost încălcat dreptul la imagine. Ea vrea ca aceştia să-i prezinte public scuze şi cere daune morale în cuantum de 100.000 de euro, susţinând că suma va fi alocată unor proiecte sociale. Deputatul Nicuşor Dan anunţă că o aşteptă pe aceasta în instanţă, la o dezbatere faţă în faţă în care să dea amândoi socoteală pentru ce a făcut fiecare pentru Bucureşti din iunie 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicuşor Dan: O aştept pe Gabriela Firea la o dezbatere faţă în faţă în care să dăm socoteală pentru ce am făcut fiecare pentru Bucureşti din iunie 2016

"Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a depus la Tribunalul Bucureşti, prin departamentul de profil, două cereri de chemare în judecată împotriva doamnei Roxana Wring, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, şi a domnului Nicuşor Dan, deputat in Parlamentul Romaniei, înregistrate cu nr. 12454/3/2019, respectiv 14027/3/2019. Ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâţi au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online", anunţă Primăria Capitalei.

 
“Este mai mult o acţiune de interes public decât una privată: încrederea populaţiei în instituţiile statului poate fi afectată cu uşurinţă prin răspândirea în spaţiul public a unor informaţii eronate. În cele două speţe, ca şi cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzaţii total nefondate faţă de acţiuni municipale, fără nicio probă care să le susţină. Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaţiei, are ca efect să scadă credibilitatea instituţiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie – cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg – aşa cum au optat ei – pentru calea uşoară a manipulării publice”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.
 
În cele două cereri se arată că, în lipsa unor informaţii documentate, există posibilitatea solicitării lor de la Primăria Capitalei, astfel încât datele prezentate să conţină şi punctul de vedere oficial (în lipsa căruia cititorii nu îşi pot forma o opinie informată).
 
Cererile se întemeiază pe faptul că legea fundamentală a statului român  “limitează exerciţiul libertăţii de exprimare, astfel încât libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine” (este invocat art. 30 din Constituţia României). Totodată, în documente se arată că dreptul la propria imagine este garantat de Constituţia României, de Tratatele internaţionale la care România este parte, şi de dispoziţiile art. 253 din Noul Cod Civil.
 
Prin cererile înaintate se solicită Tribunalului să constate încalcarea dreptului la imagine a Primarului General şi obligarea de a formula scuze publice – prin intermediul mass media – presa scrisă şi televiziune. O altă solicitare priveşte acordarea de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale.
 
Conform documentelor depuse, prin afirmaţiile făcute de cei doi se induce opiniei publice o imagine negativă, nefavorabilă şi de neîncredere faţă de activitatea Primarului General al Capitalei şi a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Primarul General, Gabriela Firea: 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.