Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat pe fostul şef al serviciilor secrete – generalul Manuel Christopher Figuera – că este infiltrat din partea CIA şi că a ajutat la orchestrarea tentativei de lovitură de stat de săptămâna trecută, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs televizat, Maduro a afirmat că Figuera, cea puternică persoană care s-a alăturat liderului opoziţiei Juan Guaido în tentativa sa de lovitură de stat, că a fost recrutat de serviciile secrete americane în 2018.

În această săptămână Figuera a publicat un videoclip din afara Venezuelei în care îi acuză pe Maduro şi pe apropiaţii săi că au furat averea statului şi au cerut „mai multe sacrificii” de la cetăţeni. Figuera a făcut apel la popor să se revolte pentru a construi „un nou stat”.

Maduro a afirmat că Figuera – care a fost până săptămâna trecută şeful serviciilor secrete Sebin – urma să fie reţinut când a ales să se alăture lui Guaido.

„Justiţia va veni, trădătorule, mercenarule”, a afirmat Maduro.

Guaido s-a autoproclamat preşedintele interimar al Venezuelei în ianuarie şi a fost recunoscut de peste 50 de naţiuni, printre care şi SUA, Marea Britanie şi majoritatea ţărilor din America Latină. Însă Maduro – susţinut de Rusia, China, Cuba şi conducerea armatei – a refuzat să cedeze în faţa rivalului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.