Preşedintele comisiei pentru fiscalitate din Camera Reprezentanţilor, Richard Neal, a trimis citaţii pentru a obţine declaraţiile fiscale ale preşedintelui Donald Trump, dând Trezoreriei şi agenţiei pentru taxe, Internal Revenue Service (IRS), termen de o săptămână să le pună la dispoziţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neal a trimis citaţii separate secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi comisarului IRS, Charles Rettig, să caute declaraţiile personale şi de afaceri ale lui Trump din ultimii şase ani. Oficialii au termen până pe 17 mai să pună la dispoziţie declaraţiile.

Trump blochează investigaţiile lui Neal şi ale altor preşedinţi democraţi de comisii din Camera Reprezentanţilor, determinându-i pe democraţi să îi avertizeze pe colaboratorii lui Trump că ar putea fi citaţi pentru sfidare şi amendaţi, sau chiar puşi sub acuzare pentru nerespectarea citaţiilor Congresului.

Comisia Juridică din Cameră, condusă de democraţi, a recomandat în această săptămână trimiterea unei citaţii pentru sfidare împotriva Procurorului General William Barr, pentru că acesta nu a răspuns unei citaţii care îi cerea să predea raportul neredactat al procurorului special Robert Mueller referitor la inveestigaţia legată de Rusia.

”Deşi nu tratez cu uşurinţă această chestiune, consider că această acţiune este cea mai bună oportunitate de a reuşi şi a obţine materialul solicitat. Sper cu sinceritate că Departamentul Trezoreriei va furniza materialul soliciat în următoarea săptămână, astfel încât comisia să se apuce rapid de lucru”, a afirmat Neal într-o declaraţie a comisiei.

În calitate de preşedinte al comisiei pentru fiscalitate (Ways and Means Committee) din Cameră, Neal este singurul parlamentar din Cameră autorizat să ceară declaraţiile fiscale ale lui Trump, în conformitate cu o lege federală care prevede că secretarul Trezoreriei trebuie să pună la dispoziţie documentele solicitate.

Democraţii vor declaraţiile fiscale ale lui Trump în cadrul unei investigaţii referitoare la posibile conflicte de interese generate de faptul că acesta continuă să deţină afaceri considerabile, chiar dacă este preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.