Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de hotărâre pentru aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru drumul expres Ovidiu (Constanţa) – Tulcea, proiect estimat la 30,46 milioane lei, cu TVA

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea estimată a proiectului este de 30,46 milioane lei cu TVA, iar finanţarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) şi din alocaţii bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Pentru respectarea Master Planului General de Transport, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuie să realizeze un drum expres care să facă legătura dintre municipiile Constanţa şi Tulcea.

”Traseul actual principal ce realizeaza legătura între Municipiul Constanţa şi Municipiul Tulcea este asigurat de Drumul Naţional  DN22 (E87), un traseu cu câte o bandă de circulaţie pe sens şi cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulaţie a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulaţie pe sens”, arată proiectul de act normativ.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienţa economică a reţelei de transport din România şi de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Constanţa şi Tulcea, îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional.

”Proiectul satisface, de asemenea, obiectivul de dezvoltare regională Tulcea fiind poarta de intrare către Delta Dunării, cu resursele sale ecologice şi potenţialul turistic unice în lume. Proiectul formează o parte a traseului între Constanţa şi regiunea de nord-est a României. Analiza fluxurilor de trafic din Modelul Naţional de Transport arată că standardul potrivit pentru acest proiect este cel de drum expres”, spun autorii proiectului.

Drumul Expres Ovidiu (Constanţa) – Tulcea face parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres”, indicativ DX8 cuprins în Master Planul General de Transport şi care realizează legătura între localităţile Constanţa - Babadag - Tulcea - Isaccea - Măcin - Brăila. Acesta asigurând baza necesară cererii de transport în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.