Scriitorul britanic Ken Follett va publica pe 13 iunie un text inedit despre catedrala Notre-Dame, grav avariată de un incendiu, a anunţat, joi, editura Robert Laffont, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul acestui text nu a fost precizat, dar beneficiile şi drepturile de autor rezultate din vânzarea cărţii vor fi în întregime donate către Fondation du Patrimoine, societate care are scopul de a aduna fonduri şi a supraveghea reconstrucţia edificiului public, a indicat editorul într-un comunicat. 

Notre-Dame "întruchipează relaţia noastră cu Istoria. Construcţia catedralei a început la 1163, acum aproape 1.000 de ani. Când vedem un astfel de edificiu distrus, este la fel ca atunci când moare cineva", a mărturisit scriitorul, pentru AFP, a doua zi după incendiu. 

Monumentul, care a reprezentat sursă inspiraţie pentru bestsellerul său ''The Pillars of the Earth'', a fost avariat în urma incendiului care a devastat o mare parte din acoperiş şi a distrus total turla în formă de săgeată.  

"Ken Follett s-a inspirat din Notre-Dame pentru a transmite marelui public pasiunea sa legată de catedrale. Şi-a arătat imediat solidaritatea şi ne reaminteşte în acest scurt text legătura puternică şi ancestrală dintre Notre-Dame şi noi", a explicat directoarea editurii Robert Laffont, Cécile Boyer-Runge. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.