Trei persoane au fost reţinute în urma a cinci percheziţii făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT Ploieşti în Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri. Totodată, anchetatorii au găsit o seră pentru cultivarea plantelor de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii antidrog ai Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii organizate Ploieşti, împreună cu procurorii DIICOT - S.T. Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări formate din cinci persoane care, începând cu luna februarie a anului trecut, ar fi comercializat droguri de risc şi mare risc către consumatori din Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

 

Miercuri, au avut loc cinci percheziţii (patru în Bucureşti şi una în judeţul Dâmboviţa), unde poliţiştii au descoperit 13 folii de staniol impregnate cu substanţe pulverulente şi 20 de grame de substanţă pulverulentă susceptibile a conţine cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum şi recipiente şi ustensile pentru consumul de droguri.

"De asemenea, poliţiştii au mai depistat o puşcă şi un pistol, ambele cu aer comprimat, supuse autorizării, deţinute legal, dar depozitate în locuri neautorizate, precum şi muniţia aferentă (404 alice şi 33 de cartuşe), toate acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor. Fapta constituie contravenţie, fiind sancţionată de lege cu amendă şi anularea dreptului de deţinere a armelor din acea categorie", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română.

La una dintre locaţii, a fost descoperită o seră (cort) de creştere a plantelor de cannabis, precum şi dispozitive de creştere şi îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc).

20 de persoane au fost aduse la sediul unităţii de parchet, pentru a fi audiate. Trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, joi, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurilor preventive.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, în vederea consumului, de droguri de risc şi mare risc.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de crimă organizată din cadrul BCCO Bucureşti. La percheziţii au participat şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.