Donald Trump visează la victorie în 2020 - ”Vă amintiţi aceste alegeri fantastice? 2016... Iar acum avem 2020!” - pe estradele de campanie, la Panama City Beach, în Florida, unde a înregistrat scoruri spectaculoase în 2016, departe de luptele dure cu democraţii în Congres pe tema anchetei ruse a procurorului special Robert Mueller, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aer liber, la apus, miercuri seara, în faţa unei mulţimi de şepci roşii şi sub imens panou "Make America Great Again", el s-a amuzat, şi-a ironizat adversarii, şi-a lăudat bilanţul şi sănătatea economiei.

”Încă patru ani!”, a scandat mulţimea.

”Vreau ca această campanie electorală să înceapă imediat”, şi-a exprimat el dorinţa de a se bate.

El a trecut rapid în revistă, în "Sunshine State", la aproximativ 1.200 de kilometri depărtare de Washington, numele potenţialilor săi adversari democraţi.

”E de ales între Joe Adormitul şi Bernie Dementul”, a ironizat el, folosind porecle pe care i le-a pus fostului vicepreşedinte Joe Biden şi senatorului din Vermont Bernie Sanders, ambii candidaţi în alegerile primare democrate.

”Alegeţi pe cineva şi haideţi, să înceapă!”, a îndemnat el, sugerând că-i este indiferentă alegerea adversarilor săi politici.

”Mai e şi un tânăr (Pete) Buttigieg”, a adăugat el, evocând de această dată un star în ascensiune democrat, primar la 37 de ani şi în mod deschis gay la Bend (Indiana), un oraş mediu în bazinele industriale americane.

”El ne va reprezenta în faţa preşedintelui chinez Xi Jinping”, a ironizat miliardarul republican. ”Vreau să fiu în sală să văd asta...”.

”Iar Beto, ce s-a întâmplat cu Beto?”, a spus el batjocoritor, evocându-l pe texanul Beto O'Rourke, la rândul său în cursa democrată.

”VEDEŢI, E UN DESPOT”

Altă ţintă? Presa "Fake News".

”În şase ani, ei nu vor mai avea serviciu”, a lansat el, evocând termenul la care ar părăsi Casa Albă în cazul în care ar fi ales în al doilea mandat.

”Dacă vreau să-i înnebunesc, am să spun zece ani...”, a adăugat el, amuzându-se de faptul că jurnaliştii vor spune imediat ”vedeţi, e un despot”.

”Zece, 14, cum vreţi”, a spus el în mijlocul râsetelor, în această regiune unde a obţinut o victorie devandat în alegerile prezidenţiale din 2016 - peste 70% din voturile exprimate în Bay County, unde se află Panama City Beach.

El a evocat, de asemenea, din nou, ”vânătoarea de vrăjitoare” a cărei victimă apreciază că a fost, în opinia sa a unei bande de ”democraţi furioşi”.

Miliardarul republican speră să încheie odată pentru totdeauna capitolele anchetei ruse a procurorului special Robert Mueller.

Însă democraţii nu sunt pe aceeaşi lungime de undă şi sunt hotărâţi să nu accepte o lectură a raportului făcută de către secretarul Justiţiei Bill Barr, care s-a transformat în ochii lor într-un adevărat avocat al preşedintelui.

”Nicio complicitate, nicio obstrucţionare, nimic (...). După doi ani (de anchetă), nimic”, a subliniat Donald Trump. ”Iar acum democraţii spun (că) noi vrem să reîncepem. Este o ruşine!”.

”Ei vor să facă mai degrabă investigaţii decât investiţii. Cred că asta ne va cpnduce drept către victorie în 2020!”, a adăugat el.

Anterior, el s-a dus la baza aeriană Tyndall, situată între Panama City şi Mexico Beach. Această zonă din Florida a fost devastată, în urmă cu şapte ani, de puternicul uragan Michael (categoria 5), care a atins uscatul cu rafale de peste 250 de kilometri pe oră, lăsând în urma sa scene de dezolare.

Locuitorii aşteaptă în continuare ajutoare de la capitala federală în vederea reconstrucţiei.

Însă dezbaterile se împotmolesc în Congres, pe fondul unor dezacorduri între republicani şi democraţi, aceştia din urmă reclamând ca fonduri importante să fie deblocate, de asemenea, în Porto Rico, afectat în 2017 de uraganele Irma şi Maria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.